dijous, 24 de novembre del 2011

Dissabte, 26 de novembre, nova jornada de voluntariat


Estimam la natura, per això volem recuperar 
Can Toni d'en Jaume Negre

Si encara no coneixes Can Toni d'en Jaume Negre, dissabte tens una nova oportunitat. Organitzam una jornada de voluntariat que s'iniciarà a les 10 h.
Com el temps passa i volem llaurar aviat, tenim que acabar els treballs a les feixes grosses del pla. Retirada  de vegetció, poda, selecció de llenya, crema  de restes vegetals són algunes de les feines que  encara tenim pendents abans de contractar el tractor. 
                                     Sensa la teua ajuda no ho aconseguirem...

Un dels nombrosos recons de la finca

diumenge, 20 de novembre del 2011

Primer Inventari d'Iniciatives de Custòdia del Territori de les Illes Balears

Aquesta setmana s’ha fet públic el primer Inventari d’iniciatives de custòdia del territori de les Illes Balears. Aquest document ha estat desenvolupat per l’ICTIB, la xarxa d’entitats impulsores de la custodia a les illes Balears. L’inventari ha estat possible gràcies a la cessió de la metodologia de l’inventari de la Xarxa deCustòdia del Territori de Catalunya, que ha donat suport a la iniciativa i a les entitats de custodia que han subministrat les dades.

Les dades mostren que la custodia és una realitat cada vegada més important i en creixement. Entre les 15 entitats de custodia integrades a l’ICTIB s’han pactat 227 acords i es “gestionen” mes de 22.000 ha a les illes (la pràctica totalitat a Menorca, gràcies al contracte agrari del seu Consell).

Pel que fa a l’illa d’Eivissa, hi ha 2 entitats de custodia (3 si comptem a la Fundació Deixalles que te caràcter suprainsular), però només existeix a dia d’avui un acord de custòdia: les 72 ha de Can Toni d’en Jaume Negre.

Font: Primer Inventari d'Iniciatices de custòdia del territori de les Illes Balears

Aquesta i molta altra informació d’interès en relació a l’estat de la custodia a les Balears la podreu obtenir en el primer inventari d’iniciatives de custodiadel territori a les Illes Balears.

divendres, 18 de novembre del 2011

Enhorabona a l'Associació de Productors d'Agricultura Ecològica d'Eivissa i Formentera

Maria Marí, presidenta de l'APAE, 
dirigint-se als assistents, al seu costat  
Neus Prats, vicepresidenta del GEN
Avui, 18 de desembre, a les 21:30 h, el GEN ha lliurat els premis Savina i Formigó 2011. El premi Savina, que es lliura a aquelles persones o associacions que han destacat durant l'any per la defensa de la naturalesa i la cultura d'Eivissa, ha set per l'Associació de Productors d'Agricultura Ecològica d'Eivissa i Formentera (APAE), per la seua destacada i poc reconeguda labor, per la seua lluita contra corrent, tot i que cada dia són més les persones que escullen els productes ecològics i vetllen per la seua salut, al no utilitzar components que contaminen la terra i els aqüífers i produir aliments de qualitat i, entre moltes altres coses, per afavorir l'alimentació ecològica i saludable dels nostres infants als menjadors escolars. Ha rebut el premi Maria Marí, presidenta de l'associació.  

Rebeu la nostra enhorabona. 
Moltes gràcies per la vostra feina.  

Discurs premi Savina 2011 complet

Voluntariat agroambiental

-->
 Part posterior de la casa després dels primers treballs

 Si vol col·laborar i no saps com fer’ho, entra en contacte amb nosaltres, existeixen moltes possibilitats.

A l’actualitat estam treballant amb la recuperació dels voltants de la casa i de les feixes més grosses, les que llaurarem i sembrarem amb cereal pròximament. Per això tenim dos línies de voluntariat en marxa. La primera, en la que es convoca obertament a socis i simpatitzants via correu electrònic i mitjançant aquest blog, i que serà, habitualment, dissabtes o festius. I una segona, sense cobertura a l’actualitat, per ajudar en els treballs que està portant a terme durant la setmana el coordinador del projecte.


Retirada de vegetació a una de les parets davant la casa
Per a aquesta segona línia ens seria de gran ajuda poder comptar amb un voluntari/voluntària itinerant per a cada dia de treball (podria ser un matí a la setmana, o cada dos setmanes...), ens seria de gran utilitat per agilitzar els primers treballs. T'animes?

Persona i telèfon de contacte: 
Marià Marí, 617311152

dissabte, 5 de novembre del 2011

Valoració primera jornada oficial de feina i visita guiada

Finalment, tot i les pluges dels darrers dies, s'ha mantingut la primera jornada "de portes obertes" que havíem tengut que ajornar pel mal temps fa una setmana.

Ha estat una jornada molt satisfactòria. Una vintena de persones han vengut a can Toni d'en Jaume Negre i han participat de la jornada de feina i de la visita guiada per conèixer millor el projecte. La majoria dels visitants d'avui eren persones que volíen conèixer la finca i que han quedat sorpreses per la bellesa del paisatge de la zona. La impressió general és que la finca te moltes possibilitats i que el projecte és factible i molt interessant. Tots els comentaris han set molt positius i il·lusionants.

Esperam comptar amb més amics en properes jornades.
Aquest blog vos mantendrà en tot moment informats dels 
esdeveniments que es vagin organitzant.

Itinerari guiat amb un grup de visitants. Un altre grup realitzava 
treballs de neteja al voltant de la casa.

dimecres, 2 de novembre del 2011

Can Toni d'en Jaume Negre a la TEF

Captura de pantalla d'un instant de l'entevista
Al darrer programa d'entrevistes de la TEF hem pogut exposar el projecte. Aquí teniu un enllaç per si vos interessa sentir a Marià Marí i CAT parlant de Custòdia del territori i de Can Toni d'en Jaume Negre.

Aquest dissabte pots venir a conèixer la finca


Com molts de vosaltres sabeu, la primera jornada de feina oficial (tot i que ja s'han iniciat alguns treballs) i jornada de portes obertes de Can Toni d’en Jaume Negre va tenir que ser ajornada per la previsió de fortes pluges. Però aquest cap de setmana tenim una nova oportunitat per presentar-vos la finca i conèixer les línies de treball que volem obrir a curt, mig i llarg termini. També com no, podeu venir a ajudar-nos amb les feines programades. Serà necessària la implicació de molts de voluntaris per portar endavant tot el que volem fer.

Per aquest dissabte 5 de novembre hi ha una convocatòria doble. A les 9:30 h iniciarem la jornada de feina amb la participació de voluntaris. Més tard, a les 11 h està previst un itinerari guiat dins la finca per coneixer el projecte i, també, per rebre opinions, suggeriments, etc. dels assistents.

Al blog teniu la situació de la finca i tot el que necessitau per trobar-la. Com veureu es troba molt prop de Sant Joan de Labritja. Seguiu les instruccions: passada la cruïlla que va a Sant Llorenç de Balàfia, continua en direcció a Sant Joan i, abans d’arribar a la corba on està el restaurant “Can Coroner”, trobareu dos senyals seguides grogues al costat dret, indicadores de l’agroturisme Can Gall, davant la segona senyal hi ha un camí a l’esquerra, és per allí. A partir d’aquest moment no teniu més que seguir aquest camí (aproximadament uns 500 metres) i, sense ficar-te dins cap propietat particular, ves agafant totes les desviacions a l’esquerra, aviat arribaràs a la finca on t’estarem esperant.