divendres, 28 de desembre del 2012

Can Toni a "UEP! COM ANAM?"


Finalment, i després de nombroses incidències, ha arribat el moment. El projecte del GEN, de Can Toni d'en Jaume Negre el podreu veure a IB3. Efectivament, el passat mes d'octubre, l'equip d'IB3 que treballa per al programa "Uep! Com anam?" es va desplaçar fins a Sant Llorenç de Balàfia per enregistrar un dels documents audiovisuals sobre el camp balear a la finca que tenim en custòdia. 

El programa s'emetrà el proper dijous, 3 de gener, a partir de les 21:45 (després de l'informatiu).


Una de les filmacions per a IB3
Si voleu veure el que estam fent a la finca, i comprovar com treballen els nostres voluntaris (no val riure en excés, som voluntaris i, com veureu, l'experiència l'adquirim sobre el terreny) no vos ho perdeu. *També disponible, a partir del divendres, a la web d'IB3.


dijous, 20 de desembre del 2012

Acord amb l'ADV de l'Olivar d'Eivissa

Punts de plantació d'olivera programats a la finca
Fidels al nostre compromís amb el camp eivissenc, el GEN ha signat un acord de col·laboració amb l'Associació de Defensa Vegetal i Sanitària de l'Olivar d'Eivissa (ADV)


Logo de l'ADV de l'olivar d'Eivissa
(http://www.olideivissa.com)
Amb aquesta finalitat, la nostra organització es compromet al manteniment de les varietats locals d'olivera que s'ubiquin a Can Toni d'en Jaume Negre durant un període mínim de 6 anys, seguint les directrius del responsable i dipositari de les mateixes (l'ADV), i que estaran sota el control subsidiari per part del Grup Leader i del Consell Insular d'Eivissa. 

L'ADV te en marxa un projecte amb la línia d'ajuts Leader. Aquest projecte té com a principal objectiu catalogar les varietats d'oliva més representatives de l'illa i, sobretot, generar noves plantacions d'olivar en finques estratègiques per a la conservació de les varietats que siguin més singulars i diferenciades.

dilluns, 17 de desembre del 2012

Aigua per a Can Toni

Aquí es construirà el primer safareig
El GEN ha iniciat els treballs de condicionament de la part baixa del puig (el que acull la casa pagesa a la part superior) per a la construcció de dos basses d'aigua o safareigs. 

El mateix indret hores més tard...
La nostra intenció no és altra que la d'optimitzar al màxim els recursos naturals de la finca, en aquest cas l'aprofitament de la roca natural del puig. Amb aquest finalitat, i per recollir les aigües pluvials a la part baixa del mateix s'està retirant la terra i la vegetació per deixar la roca nua, actuant, així, com una mena d'aljub. 

Aquí es construirà el segon safareig
Més endavant, es construirà una paret de pedra per retenir l'aigua i una canalització per connectar els dos safareigs, el primer al costat del camí d'accés a la casa, a l'alçada de la casa del carro; i un segon una mica més a baix, a l'alçada del segon clot del canal. El nostre objectiu: facilitar l'accessibilitat a l'aigua a les futures unitats de producció de la finca. Cal recordar que a hores d'ara la falta d'aigua és un dels principals problemes a Can Toni d'en Jaume Negre. 

Les terres sobrants s'aprofiten per restaurar els camins deteriorats i, també, per generar nous accessos entre les  àrees de conreu. Amb els troncs de les savines i ullastres es construiran les diferents tanques de la finca.