diumenge, 28 d’abril del 2013

Aigua, desitjada i abundant

Finalment arribaren les pluges i ens deixaren l'aigua tant necessaria per als conrreus i per a la recuperació dels aqüífers insulars. Molts són els camps plantats amb cereal i pocs els que tenen,  a hores d'ara, una bona collita per a la temporada. Les pluges arribaren, una mica tard, també, per als cereals de Can Toni. 

dissabte, 27 d’abril del 2013

Trituració de restes vegetals

 
Can Toni la setmana passada
Finalment hem pogut triturar les restes vegetals que ens quedaven a dos feixes de Can Toni d'en Jaume Negre, a la futura àrea d'aparcament dels visitants i a la feixa estreta del puig, una feixa que no treballam actualment. D'aquesta manera hem retirat totes les restes vegetals abans d'iniciar la temporada de risc d'incendis i alhora que la matèria orgànica podrà incorporar-se al sol més ràpidament.

dijous, 11 d’abril del 2013

El GEN membre de l'Associació d'Apicultors

Can Toni col·laborarà amb l'Associació d'Apicultors
Des de fa uns dies, el GEN és soci de l'Associació d'Apicultors d'Eivissa. Amb anterioritat, el 15 de febrer, havíem assistit, en qualitat de convidats, a l'Assemblea General Ordinària i Extraordinària de socis de l'entitat. Més endavant, ja durant el mes de març, assistírem al curs de formació per a apicultors. Allí consolidarem vincles amb socis i directius de l'associació i formalitzarem la nostra entrada a l'entitat.  

Fruit d'aquesta nova relació, i de l'oferiment formal per part del GEN de la finca Cant Toni d'en Jaume Negre per a futures pràctiques d'apicultura, el curset de l'associació què tindrà lloc durant el mes de maig, impartirà les seues classes pràctiques a la nostra finca. Una molt bona notícia que ens anima a seguir en la línia de col·laboracions entre entitats vinculades al medi rural eivissenc. 

Curset d'aprenentatge de l'Associació d'Apicultors d'Eivissa
Poc a poc van incrementant-se els acords i convenis del GEN amb associacions agrícoles i ramaderes d'Eivissa. D'aquesta manera, amb la vostra ajuda, anam obrint camí envers la recuperació de la finca i adquirint experiència per treballar-la. Entre tots ho estam aconseguint. Moltes gràcies,  a tots i a totes, per la vostra ajuda.

dilluns, 8 d’abril del 2013

Agropaisatges insulars

El Grup d'Acció Local per al Desenvolupament Rural d'Eivissa i Formentera organitza una jornada de Custòdia agrària amb el tema del producte local com a mantenidor del paisatge.

Aquesta jornada tindrà lloc el pròxim dissabte, 13 d'abril, al Palau de Congressos d'Eivissa (Santa Eulària des Riu). A baix, teniu més informació per si hi estau interessats.

dilluns, 1 d’abril del 2013

Preparant l'arribada de les abelles

Els treballs per habilitar l'espai per a l'arribarda de les primeres abelles estan resultant més complicats del que esperàvem  El desemboscament de la feixa on es situaran les caseres està generant molta feina. Però és ara el moment, en presència de les abelles determinats treballs, si bé es poden realitzar, molestarien considerablement a les nostres convidades i dificultarien la nostra labor.  
Aquí aniran les caseres
Resumint, que aviat disposarem de les primeres caseres a la finca, i si tot marxa com esperam, també aviat tindrem la primera producció de mel de Can Toni d'en Jaume Negre. Però per a això encara haurem d'esperar...