diumenge, 27 de maig del 2012

Continuen els treballs de recuperació a Can Toni

-->
Quan es compleixen vuit mesos de l’inici del primers treballs a la finca, i a quatre mesos de la finalització de la primera fase del projecte de recuperació que executam amb l'aportació de SA NOSTRA, bona part dels objectius establerts per a aquesta fase ja s’ha aconseguit. 

Paisatge agrari a Can Toni des de l'era el passat 24 de maig
Aquestes imatges, millor que les explicacions, il·lustren una part dels treballs realitzats. 

Els diferents productes sembrats han patit, com a la resta de l’illa, les conseqüències de la climatologia que hem viscut enguany. També, la nostra inexperiència en molts aspectes. Però ho anirem fent millor.

Ordi i civada. Al fons i a la dreta, la finca vesina

Quan iniciarem els primers contactes amb la propietat de la finca, no esperàvem que, en tan poc temps, poguéssim arribar a la situació actual. Han set dotze mesos de molta feina en la que hem fet el que hem pogut. Evidentment, la nostra voluntat seria poder destinar més temps a la finca i accelerar la seua recuperació, però això, a hores d’ara, no és possible. 

Camps de blat al costat del camí principal de la casa
Ens queda molta feina per fer i reptes molt importants i difícils per aconseguir. La principal limitació, encara avui, és la falta d’aigua per regar i mantenir els primers 60 arbres i parres plantats a la finca. Millor no contar, en aquestes breus línies, com s’està fent actualment. 

Recuperació de parres antigues

Treballs diversos realitzats aquesta setmana amb voluntaris
Paral·lelament estam recuperant, també, les antigues parres que encara aguanten i les feixes més pròximes a la casa. També estam condicionant els llocs on ubicarem les caseresd’abelles i l’àrea de plantació d’herbes aromàtiques. Pròximament, també, restaurarem algunes parets de pedra seca, continuarem amb els treballs de recuperació de la cisterna i els aljubs, ubicarem les primeres caixes niu, continuarem amb la retirada de fems de la finca, i un llarg etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada