dissabte, 25 d’agost del 2012

Ja tenim les primeres caixes niu per a Can Toni


Com havíem anunciat en altres ocasions, un dels objectius del projecte del GEN a Can Toni és potenciar la biodiversitat de la finca. A més a més, amb bones pràctiques ambientals també podem alhora, controlar la presència de rosegadors i d'alguns ocells que en moments ben determinats poden perjudicar el fruit dels treballs agrícoles. Per això, hem dissenyat i construït diferents tipus de caixes niu. La forma, volum, i sobretot la mida del forat d'entrada, fa que cada tipus de caixa sigui més atractiva per a una espècie en concret.
Caixes niu per a xoriguer, olibassa, mussol i puput
Entre les que estan programades a can Toni per a aquesta classe de contros hi figuren les de xoriguer i les d’olibassa. En aquest darrer cas, l'objectiu és a més de donar facilitats perquè torni a la zona (tenim proves de la seva presència a la finca fa alguns anys, però ha descomparegut), aconseguir controlar els rossegadors sense l'ús de rodenticides. 

Xoriguer en vol estacionari. 
Foto: Andreas Trepte (www.photo-natur.de)
 
disponible a wikimedia commons
Gràcies a la feina d'un voluntari (gràcies Pepe) ja tenim les primeres caixes niu. Ara, durant les properes setmanes toca penjar-les. En col·locarem dues per a xoriguer (de dos dissenys diferents), una per a olibassa, una per a mussol i una per a puput. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada