dimarts, 16 de juliol del 2013

Estam d'enhorabona: Can Toni d'en Jaume Negre rep un ajut del Leader


El projecte del GEN presentat a la línia d’ajuts Leader “Restauració i ampliació d'instal·lacions de reg en finca orientada a educació ambiental", ha set aprovat. Les línies generals de la subvenció són: la millora de les condicions per al reg i la restauració i construcció d’infraestructures per a l’emmagatzematge d’aigua a la finca. 
A dalt, zona on es troben els aljubs. A baix, clot on es construira un dels safareigs.
El projecte inclou l’ampliació del sistema de reg per degoteig, que arribarà a tots els arbres plantats a l’actualitat; la restauració dels dos aljubs existents darrera la casa, inclosa l'ampliació de la conca de recepció d’aigües pluvials i la construcció d’un mur de protecció de pedra seca d’aproximadament 60 cm d’alçada al voltant dels aljubs; la reconstrucció d’un tram de paret de pedra, d’aproximadament 11 m de llarg per 3 d’alçada; i la construcció de dos basses d’aigua o safareigs que recolliran les aigües pluvials que baixen del puig. 
Disseny dels safareigs per a la recollida i emmagatzematge d'aigua
Els safareigs representen la inversió més significativa del projecte. Es construiran aprofitant els materials preexistents, és a dir sobre la roca natural. Estaran situats a les proximitats de la casa del carro, el primer, i més a baix, a l’alçada del primer clot del canal, el segon. A més a més, es construirà un canal de comunicació entre els dos safareigs (vegeu dibuix a dalt). Els treballs implicaran la preparació del terreny, bona part emboscat, per facilitar la instal·lació dels safareigs. 
 
El projecte ha estat dotat amb un total de 39.082,66 euros. Cada dia és més aprop l'obertura del futur centre d'educació ambiental a Can Toni d'en Jaume Negre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada