divendres, 4 d’octubre del 2013

Alumnes en pràctiques ens donen una bona empenta

Alguns dels treballs realitzats pels alumnes

El darrer mes hem avançat moltíssim a Can Toni. Efectivament, gràcies a un acord amb la Fundació Deixalles, entitat què, com el GEN, és membre de l'ICTIB, s'ha donat una empenta no programada a la finca què ens ha permès, en molt poc temps, portar a terme actuacions de gestió forestal que teniem pendents. Aquest acord ha permès que els alumnes d'una acció formativa que Deixalles desenvolupa dins l'oferta del SOIB poguessin fer els tallers pràctics a Can Toni. D'aquesta forma, 9 alumnes del curs de activitats auxiliars en conservació i millora de monts han pogut posar en pràctica els seus coneixements teòrics i adquirir l'habilitat necessària amb les ferramentes i maquinària bàsica de la gestió forestal.

Alumnes i monitors repartint les tasques de les quadrilles
Gràcies a la seva feina, i la dels dos monitors de la Fundació, hem pogut desemboscar varies de les feixes del puig on es situa la casa, reduint l'ombra que rebien les caseres d'abelles, el que permetrà un millor rendiment de les abelles durant el mesos de l'hivern. També s'ha millorat i repassat l'espai de protecció anti incendi, retirat i triturat alguns arbres caiguts, instal·lat refugis per a rates-pinyades i millorat algunes infraestructures.
 
Grup d'alumnes amb els monitors del curs
En definitiva un munt de mans amigues que han realitzat molt bona labor i què, alhora que milloren la seva empleabilitat i formació, han aportat un important avanç en les tasques pendents a Can Toni d'en Jaume Negre. Moltes gràcies a tots i, com no, també a la Fundació Deixalles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada