divendres, 24 de febrer del 2012

Fer compost, una bona pràctica


Una de les problemàtiques en una finca agrícola és la gestió dels residus de poda i restes vegetals. En el nostre cas, tenint que crear faixes de protecció en cas d’incendi  i la recuperació de les 3 feixes principals per al conreu, la quantitat de fusta i altres restes vegetals ha estat important.
La gran quantitat de material ens va obligar a realitzar alguna crema per reduir el seu volum. Per a fer-ho,  evidentment, hi ha que sol·licitar el corresponent permís, fer la crema fora del període de perill d’incendi i seguirunes normes bàsiques de prevenció.
Però hi ha formes per reutilitzar aquest tipus de residus. El compostatge és un sistema senzill, econòmic i sense cap tipus de risc que, a més a més, et proporciona un adob de qualitat per afegir als conreus.
El nostre munt de compost està situat prop de la vivenda
A can Toni d’en Jaume Negre ja estem produint el nostre compost. És la millor forma d’evitar el risc d’incendi i alhora reduir el volum de residus. De moment ho feim de forma tradicional, simplement acumulant el material i voltejant, encara que molta gent prefereix fer-ho en compostadors. Al mercat hi podeu trobar molts models, però si voleu podeu fabricar-vos un compostador artesanal reutilitzant uns palets.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada