dissabte, 2 de febrer del 2013

Recuperant agropaisatges

Nou camí de la finca
Els principals objectius del GEN a curt termini a Can Toni d'en Jaume Negre són la revalorització agrícola, ambiental i paisatgística de la finca. Una vegada realitzats els treballs inicials i d'acord amb els usos programats (vegeu fotografia d'usos de la finca), volem obrir diferents línies de finançament pròpies (visites per a centres educatius, turistes, majors, etc.; i obertura al públic d'una botigueta amb productes ecològics, tant propis com de les explotacions vesines -figues, magranes, cireres, albercocs, hortalisses, mel, etc.-).

És també la nostra intenció fomentar les bones pràctiques agrícoles i continuar, en la mesura de les nostres possibilitats, la línia de col·laboracions amb altres projectes en marxa i amb associacions vinculades amb els treballs agrícoles i ramaders. I es que només amb la suma d'esforços podrem reconduir la difícil situació que pateix el camp eivissenc. 

Des de l'arribada del GEN a Can Toni s'han anat definint la modificació, restauració o obertura de nous camins i l'habilitació d'accessos; s'han recuperat diferents feixes per al conreu (aquest estiu hem tengut la primera collita de cereal); s'han restaurat, o estan en procés de restauració, la cisterna i els aljubs (volem també construir dos safareigs); s'han restaurat els primers esportells de parets; s'han plantat més de 60 arbres (majoritàriament figueres, ametllers, garrovers i albercoquers) i aquest hivern s'iniciarà la segona plantació (oliveres, figueres, cirerers i magraners principalment). 
 
A partir d'ara, entre moltes altres feines, s'elaboraran diferents itineraris, segons les necessitats, els públics objectiu, i els recursos de la finca (els tradicionals i els de nova creació).
Definició i ubicació dels principals usos de la finca
Els conreus tradicionals, els animals autòctons, el món de les abelles, la fotografia de natura, l'anellament cinetífic d'ocells, la calç i l'explotació tradicional dels boscos, les parets de pedra i la formació de nous agricultors seran algunes de les matèries que es treballaran a Can Toni. 

Visió general de les actuals àrees de conreu
Gràcies a tots els que estau col·laborant amb naltros a Can Toni o estau impulsant altres projectes per a la recuperació del camp. Tant de bo que experiències com aquesta s'estenguin i que, poc a poc, puguem recuperar i gaudir d'agropaisatges autèntics per tota la geografia insular
No ens cansarem de donar-vos les gràcies per la vostra ajuda. 
Amb valtros ferem camí...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada