dilluns, 15 de setembre del 2014

Basses d'aigua

Tot i tenir-vos una mica abandonats, en els darrers mesos han continuat les feines a Can Toni. Durant l'estiu s'han portat a terme, principalment, treballs per mantenir vius els arbres plantats fins aleshores, en especial els sembrats durant l'hivern, les vint oliveres que han completat el banc de figueres de la finca, i la segona plantació d'arbequines per col·laborar amb l'ADV de l'Olivar d'Eivissa en el projecte de recuperació de varietats d'oliveres eivissenques. 

Però el motiu d'aquesta entrada al blog ha set, una vegada enllestits tots els tràmits administratius, l'inici dels treballs per a l'adeqüació de la llera del puig, de roca natural, per a l'emmagatzematge d'aigua de pluja (que més tard, més d'hora, haurà d'arribar). És a dir, la construcció de les primeres basses d'aigua de la finca. No les anomenam safareigs doncs l'única paret que es construirà serà el mur de contenció, a la part inferior per tancar el desnivell i poder acollir l'aigua, i un petit canal que comunicarà ambdues basses. Us anirem informant a mida que vagin avançant els treballs. D'entrada unes primeres imatges. 

Els treballs corren a càrreg de Posidònia SL

Cal destacar, però, el contrast entre les dos fotografies que mostram a baix. Allí, els únics elements identificables, i comparatius  de l'estat en que estava la llera del puig a la nostra arribada, quan ni tan sols s'apreciaven els murs de pedra, i a l'actualitat, són la paret de la casa del carro, a l'esquerra, i la palmera, a la part central de les fotografies. 
Treballs parcialment finançats pel LEADER

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada