dimecres, 24 de setembre de 2014

Setmana Europea de la Custòdia del Territori


Camí d'accés a la casa
Del 26 de setembre al 5 d’octubre es celebra la Segona Setmana Europea de la Custòdia del Territori. El GEN, aprofitant aquesta fita anual, et convida a participar visitant Can Toni d’en Jaume Negre el dissabte 4 d'octubre.    
 
Calàpet fotografiat a Sant Mateu d'Albarca

Connecta’t amb la Natura, ajuda al GEN en la creació del primer nucli zoològic de la finca. El GEN te la intenció de crear dos línies diferents per a la recuperació d’espècies que fins fa poc eren freqüents a la nostra illa. D’una banda la tortuga mediterrània (Testudo hermanni) i, més endavant, el calàpet (Bufo balearicus). Ambdues espècies presents al Catàleg d’espècies amenaçades de les Illes Balears dins la categoria d’espècies silvestres en règim de protecció especial. 

Distribució geogràfica de la tortuga mediterrània (mapa: Zoo de Barcelona)

D'altra banda, també estam enllestint els tancats exteriors dels futurs corrals per a la gallina autòctona eivissenca. És la nostra intenció tenir una mostra de cadascuna de les tres varietats existents. Més informació.

Gallines i gall de la varietat blanca

Horari i activitats programades:

Dissabte 4 d'octubre: 09  – 12 h: treballs de condicionament de l’espai on s’introduiran les tortugues i/o dels corrals de les gallines.


12 – 14 h : itinerari guiat i presentació de les últimes actuacions i previsions del projecte de recuperació de la finca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada