dissabte, 16 de novembre del 2013

Restauració dels aljubs

 
Can Toni divendres al migdia
Arriba finalment l’aigua tant necessària per al camp. I mentrestant continuen els treballs de condicionament dels futurs magatzems d’aigua, ara toca el torn als aljubs ubicats darrera la casa. La cisterna ja està completament restaurada. 
La cisterna, abans i després de la restauració
De moment les pluges d’aquest dies no es podran aprofitar per als aljubs, però si que serviran per netejar la conca de recepció d'aigües i aconseguir, així, i en un futur ja molt proper, l'emmagatzemament d'aigua neta als aljubs.

Garí i Ricard, de Posidònia S.L., enllestint la volta de l'aljub
Efectivament, amb una partida económica del LEADER Eivissa i Formentera, concedida per a la implantació d’una part del sistema del reg i per a educació ambiental, continua la restauració dels aljubs a Can Toni d’en Jaume Negre. Un d’ells, el què s’està restaurant en aquests moments, no es podia utilitzar. Aquest aljub, completament trencat i ple dels residus generats durant dècades, s’ha buidat, picat les parets i referit de nou. A hores d’ara s'està completant la volta de paret de pedra que el protegeix i, al mateix temps, s'està netejant la conca de recepció d’aigües, què després de tants d’anys d’abandonament s’havia cobert de plantes i arbusts. 
Diferents fases dels treballs
Ben aviat els aljubs de Can Toni recuperaran les funcions per a les quals havien set construïts. Finalment podran emmagatzemar aigua de pluja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada