dilluns, 13 de gener del 2014

Nou curs a Can Toni d'en Jaume Negre

La passada setmana s'iniciaren les pràctiques d'un nou curs de gestió i millora de monts, de la Fundació Deixalles, a Can Toni d'en Jaume Negre. Els primers dies han set de presa de contacte i de selecció dels treballs a realitzar, i, especialment, de revisió i posada a punt de la maquinària que utilitzaran els alumnes durant  la seua estada a la finca.
Alumnes i monitors amb la maquinària
El primer treball que han realitzat els alumnes ha consistit en la retirada d'una antiga parra, situada al mateix costat de la cisterna, i la seua plantació a una nova ubicació de la finca. Aquesta parra, que deu tenir prop de cinquanta anys, amenaçava la cisterna, recentment restaurada i actualment amb aigua. S'han podat, també, els primers arbres, en aquest cas dos tarongers que es troben en mal estat i que intentarem recuperar.   
Diferents fases dels treballs de reubicació de la parra
Volem agrair, una vegada més, a la Fundació Deixalles, que en una anterior edició ja ens donaren una bona empenta i, com no, als alumnes i monitors del curs, el seu suport en el desenvolupament del projecte global de recuperació que portam a terme, des d'ara fa tres anys, a Can Toni d'en Jaume Negre.

L'abans i el després de l'extracció de la parra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada