dijous, 15 de març de 2012

S’inicia la plantació d’arbres amb voluntaris


Plantació d'albercoquers a una de les feixes pròximes a la casa
Continuen les jornades amb voluntariat. Després de no pocs mals de cap hem iniciat la restitució d’alguns dels arbres de la finca i la plantació d’albercoquers, figueres i parres principalment.
Plantació d'ametllers. Delimitaran el camí als marges d'una de les feixes més grosses
Efectivament, durant les dos darreres setmanes i amb l’ajuda de voluntaris, hem plantat alguns arbres a Can Toni. Els primers fruiters han set un llimoner, quatre albercoquers i tres pereres. D’altre banda s’han sembrant parres, amb peu americà per evitar la fil·loxera (no hem volgut corre riscos innecessaris). Les parres delimitaran un tram de l’antic camí de carro de la casa, que quedarà per a ús exclusivament peatonal per evitar malbaratar les antigues parets de pedra. Finalment s’ha iniciat, també, la plantació d’ametllers i de figueres. Hem començat pels ametllers que marcaran un segon accés a la casa.
Finalitzada la plantació s'inicia la recuperació d'una nova feixa
Tot això ha comportat la delimitació d’usos de la finca d’acord als recursos disponibles i d’una visió ecològica de la mateixa, sense oblidar els nous paisatges que, poc a poc, volem generar. Paral·lelament seguim treballant en la recuperació de la cisterna i de l’aljub (l’estiu s’aproxima i volem, necessitam tenir aigua per regar i mantenir els arbres que estam plantant).
Can Toni d'en Jaume Negre ahir per la tarda

Cap comentari:

Publica un comentari